Izmantojiet karoti vai lāpstiņu. Kad cepeškrāsns ir uzkarsusi, iegrieziet vidēja izmēra kartupeļus šķēlēs un ievietojiet tos cepeškrāsnī. Pēc stundas kartupeļi būs izcepušies un varēsiet likt galdā gardos šķēlēs sagrieztos kartupeļus Haselbaha gaumē. Paņemiet nazi un sāciet griezt, bet: viena šķēle, divas, trīs, ak, vai! Vēl viena šķēle, otra, aaaaaaaaaaaaah! Ir grūti griezt kartupeli, nepārgriežot to pavisam, ja vien jūs neizmantojat naža aizturētāju, piemēram, karoti, kurā jūs ievietojat kartupeli. Varat izmantot arī bambusa iesmu, kas jāizdur cauri kartupelim aptuveni ¾ no augšmalas tā, lai tas nepāršķeltu kartupeli pavisam. Nākamreiz, kad vēlēsieties pasniegt ciemiņiem ceptus kartupeļus šķēlēs - un nevis čipsus, ievērojiet iepriekš sniegto ieteikumu.
Haselbaha gaumē, nevis cepti
Tāda lieta kā “haselcepti” kartupeļi nepastāv. Kartupeļi Hasselbach tiek cepti ar šķēlēs iegrieztu virsmu. Šī kartupeļu ēdiena nosaukums ir cēlies no pavāra vārda, kuram reiz ienāca prātā sagriezt kartupeļus šķēlēs un tos izcept. Tagad jūs to zināt.