Pavelciet un noplūciet lapu. Lai noteiktu, vai ananass ir gatavs, pavelciet vienu no apakšējām lapām. Ja to ir viegli noplūkt, auglis ir gatavs. Ja šī pārbaude nešķiet pietiekoši ērta (ja jūs, piemēram, esat kopā ar bērnu un nevēlaties nākotnē dzirdēt: „Skaties, tēti, es varu noņemt papīru no saldējuma, vai es to varu ēst?”), jūs varat vienkārši skatīties un dziļi ieelpot. Ananasa krāsai ir jābūt dzeltenīgi brūnai, smaržai – svaigai un tīkamai.
Veselīgs auglis
Nesatur taukus, bagāts ar minerālvielām un C vitamīnu – tas ir labs iemesls, lai kāri pamielotos ar sulīgu ananansu. Ananass ir arī vienīgais zināmais enzīma bromelīna avots, kas noder gremošanas problēmu novēršanai.