Izņemiet tos no saldētavas. Nav nekā jaukāka par svaigām pupām, zirņiem vai jebkādu citu svaigu dārzeni. Par laimi tos var baudīt ne tikai vasarā. Sasaldēti dārzeņi saglabā garšu, konsistenci un vitamīnus, ja tie tiek glabāti pie -18˚ C vai zemākas temperatūras kārtīgi iepakoti, neļaujot tiem oksidēties vai atūdeņoties. Sezonas beigās saldētos dārzeņos ir vairāk vitamīnu nekā svaigos. Tāpēc ir ļoti labi ēst saldētus dārzeņus.
Sasaldējiet labi
Pārliecinieties, ka produkti ir iepakoti izturīgos, hermētiskos iepakojumos, kas neļauj produktiem sažūt vai zaudēt garšu un uzturvērtību. Dziļi sasaldētam produktam, atbilstoši nosaukumam, ir arī jābūt dziļi sasalušam līdz laikam, kamēr jūs to izlietosiet. Ja uzreiz neizmantojat visu daudzumu, ir svarīgi kārtīgi aizvērt iepakojumu un nekavējoties nolikt atpakaļ saldētavā.