Apstrādājiet tos ar gāzi. Ja vēlaties panākt, lai zaļi tomāti ātri nogatavojas, tos var ielikt maisā ar caurumiem. Tomāti izdala inerto gāzi, ko sauc par etilēnu. Ieliekot tomātus maisā, tiek paātrināts nogatavošanās process, jo maiss aiztur gāzi. Caurumi maisā nodrošina cirkulāciju, kas ļauj labāk iedarboties etilēnam. Ja ir beigušies plastmasa maisi, tad nolieciet tomātus blakus āboliem, plūmēm, persikiem vai bumbieriem, jo arī tie izstrādā etilēnu
Īsumā par etilēnu
Ja tomāti, āboli, plūmes, persiki un bumbieri ražo etilēnu, tad ir daudz dārzeņu, piemēram, salāti, gurķi, ziedkāposti, dilles, burkāni, pētersīļi, sparģeļi, puravi un rožkāposti, kas ir jutīgi pret etilēnu. Šos dārzeņus nevar glabāt kopā. Dārzeņi zaudē savu krāsu, struktūru un garšu.