Glabājiet tos siltumā. Ievērojiet veco labi zināmo patiesību: augļi un dārzeņi kas auguši siltā augsnē, ir jāglabā siltākā temperatūrā. Tieši tā ir arī jārīkojas ar baklažāniem. Glabāšana aukstumā tiem var kaitēt – baklažāns iegūst bronzas nokrāsu, tam parādās mīksti iedobumi un mīkstums kļūst brūns. Tāpēc glabājiet baklažānu vēsā vietā – dārzeņu traukā uz virtuves letes, pieliekamajā vai uz balkona. Tas pats attiecas arī uz ananasiem, avokado, banāniem, olīvēm, kartupeļiem, pupām, pipariem, melonēm, saldajām melonēm, ķirbjiem, utt.
Garš ceļš garam auglim
Baklažāns Eiropā parādījās 1700-tajos gados, taču to plaši izmantot sāka tikai pēdējās desmitgadēs. Visbiežāk izmantoti tiek tumši violetie, ovālie baklažāni, lai gan ir arī vairākas citas baklažānu šķirnes. Apaļi, balti, dzelteni, zili, violeti – gandrīz visās varavīksnes krāsās. Kas to lai zina?