Meistarīgiem pavāriem

Kāds, iespējams, uzskata, ka interesantu ēdienu gatavošana piedienas tikai tiem cilvēkiem, kas izrunā savu ēdienu nosaukumus smalkos svešvārdos, un ka sarežģītas receptes ar daudziem smalkiem svešvārdiem padodas tikai profesionāliem pavāriem. Kādas muļķības!

Ļaujiet mums izkliedēt šo mītu. Ne vienmēr apetīti rosinošu ēdienu pagatavošana ir grūta un prasa daudz laika. Ne vienmēr, lai apliktu priekšautu un jauki pavadītu dienu, viss ir atkarīgs no “Michelin” restorānu zvaigžņu skaita uz tavas zvanu kartes, nedz arī no tā, ka zināt atšķirību starp terminiem “augstā kulinārijas māksla” un “jaunā franču virtuve”. Ikviens var radīt kulinārijas brīnumu. Un līdzīgi kā arī citām lietām mūsu dzīvē ir jāpieliek pūles, un protams, vēlams īsta meistara padoms. To mēs jums sniegsim turpmākajās lapas pusēs. Tāpēc iekārtojieties ērtāk, lasiet, priecājieties un atcerieties, ka ēdienu gatavošana ir tik aizraujoša. Labu ēstgribu!

Kā no iesācēja kļūt par meistarīgu pavāru

Pašmācība vai studēšana. Cilvēkiem ir tendence ielikt savu sapni kļūt par meistarīgu pavāru blakus rindai ar biezām pavārgrāmatām un apmierināties ar līdzņemamajiem ēdieniem un spageti ar kotletēm. Par to gan vajadzētu kaunēties. Jo ēdienu gatavošana var būt tik aizraujoša! Jūsu garšas sajūta stimulē jūs katru dienu. Tāpēc sekojiet šim padomam. Kļūstiet par pavāri, apgūstot iemaņas pašmācības ceļā, liekot savām virtuves ierīcēm strādāt biežāk, vai arī iestājieties apmācību kursos. Pasaulē ir tikpat daudz kulinārijas skolu, cik ēdienu gatavošanas variantu. Kursu ilgums var būt no dažām stundām līdz vairākiem mēnešiem. Jūs varat sākt, ieskatoties internetā.
Kulinārijas virzieni? Kuru izvēlēties.com?
Vidusjūras virtuve Barselonā: ccokandtaste.net Tapas Andalūzijas kalnos: fincabuenvino.com Kulinārijas tradīcijas Krētā: keartisanal.com Franču delikateses: petitsfarcis.com Izsmalcināta pavārmāksla Provansā: cookingwithfriends.com Gatavošana sicīliešu gaumē Palermo: absoluteitalia.com Viena no Eiropā labākajām pavārmākslas skolām: italiancookerycourse.com Japāņu ēdienu gatavošana Japānā: tasteofculture.com

Kā panākt, lai jūsu pagatavotais tsaziki nemirktu šķidrumā

Pieberiet sāli. Tsaziki ir sarežģīts vārds. Tomēr tas nenozīmē, ka šo ēdienu ir grūti pagatavot. Recepte būs jāatrod jums pašai, mēs tikai vēlamies brīdināt jūs par vienu šķērsli, kas atšķir iesācēju no pieredzējuša pavāra, un tas ir šķidruma daudzums. Mēs vēlamies, lai gurķu ēdiens atrastos uz šķīvja, nevis jums klēpī vai uz grīdas, un tāpēc centieties samazināt šķidruma daudzumu tsaziki ēdienā. Dariet šādi - kad gurķi ir rupji sarīvēti, apberiet tos ar sāli vēl pirms jogurta pievienošanas. Pēc tam noskalojiet gurķus sietā un nosusiniet tos ar tīru audumu, līdz lielākā daļa šķidruma ir atdalīta.

Sniegbalti salāti
Vārds “tsaziki” mums saistās ar tradicionālu grieķu ēdienu. Tomēr patiesībā to pasniedz visā pasaulē (Indijā, Irākā, ASV un citur) daudz dažādās variācijās. Piemēram, Bulgārijā to sauc par “sniegbaltajiem salātiem”, bet Irānā vienkārši “jogurts ar gurķiem”.

Kā pasniegt cūkas ādu kā īstu delikatesi

Sagrieziet un izdekorējiet

  1. Izcepiet cūkgaļu uz liesmas.
  2. Nogrieziet no cūkas cepeša ādu.
  3. Nogrieziet no cūkas cepeša taukus.
  4. Sagrieziet cepeti piemērotās šķēlēs.
  5. Sagrieziet ādu piemērotos gabalos.
  6. Izgarnējiet cepeti ar cūkas ādu.
Allaž kraukšķīgi?
Pieredzējuši pavāri dara tā. Vienmēr izvēlieties kraukšķīgu cūkas ādu: pirms cepšanas ieberziet ādu ar etiķi.

Kā pārsteigt viesus, liekot galdā sautējumus

Pasniedziet ar greznu dekorējumu. Osso buco ir klasisks itāļu ēdiens. Tas ir neapšaubāmi gards. Tomēr jau pēc pāris stundām siltumā teļa kāja, tomāti, burkāni, sīpolu rozmarīns, salvijas un citronu mizas izskatās savītušas. Tāpēc pagatavojiet buco, kā to dara profesionāļi: sasmalciniet svaigu augu maisījumu, piemēram, pētersīļus, baziliku, rozmarīnu, timiānu un uzkaisiet to uz ēdiena. Mmmmmmmmmmm.

Augiem ir svarīgs laiks
Atkārtoti pasniedzot ēdienu, atcerieties: augi ir trausli. Tiklīdz tie tiek nogriezti, tie izdala gaisā vai ēdienā, uz kura tie izkārtoti, visas savas aromātiskās eļļas. Samaisot augus ar citronu vai etiķi, augi jau pēc stundas būs kļuvuši tumši, tāpēc cienājiet viesus ar ēdieniem, augi uz kuriem ir uzlikti pirms mazāk nekā stundas.

Kā pagatavot pieczvaigžņu mērci piecās minūtēs

Tas notiek šādi. Daudzus biedē doma par mērces gatavošanu, jo tos vajā uzskats, ka vienīgā iespēja nobaudīt izcilu mērci ir, pasūtot galdiņu tuvākajā ”Michelin” restorānā. Ziniet droši, viss ir vienkārši, ja zināt, kā, un mēs jums to tūlīt izstāstīsim.
Vienkārši atcerieties šo formulu:

  1. Ņemiet puspudeli vīna (balto pie vistas vai teļa gaļas un zivs, sarkano pie liellopa, jēra un tītara gaļas ēdieniem), tad izvāriet vienu gabaliņos sasmalcinātu sīpolu, līdz masa kļūst bieza un skābe ir novārījusies.
  2. Pievienojiet 250 gramus saldā krējuma.
  3. Pievienojiet gaļas buljonu (vai 1 buljona kubiciņu).
  4. Pēc izvēles: pievienojiet sēnes vai augus, piemēram, estragonu, dilles vai pētersīļus.
Vai buljonu var padarīt dzidru... vēlreiz?
Jā! Ja iebērsiet buljonā olu čaumalas, piemaisījumi paši pielips pie čaumalu sieniņām un kopā ar čaumalām tos izņem no buljona. Lai izvairītos no salmonellas, neaizmirstiet buljonu vēlreiz uzvārīt. Sasaldējiet atlikušo buljonu ledus traukos vai saldētavu somās. Šādi jūsu rīcībā vienmēr būs gatavs buljons un mērce.

Kā iepriecināt savus vasaras pasākuma viesus ar mūsdienīgiem ziedu dekorējumiem

Pasniedziet ģerānijas. Vēlaties atstāt neaizmirstamu iespaidu? Pārsteidziet viesus ar pasteļkrāsas aromātiskajām ģerānijām. Šis augs ir jauns papildinājums vairākzvaigžņu virtuvēs. Pavāri izmanto aromātisko un vēl neizplaukušo ziedu balināšanai, glazūrām un dekorēšanai. Tāpēc, ja tuvojas kāzas vai vēlaties sarīkot vasaras ballīti, pārsteidziet savus viesus ar ģerānijām. Ir neskaitāms daudzums variāciju, kas garšo un smaržo kā ingvers, šokolāde, mētra, aromātiskais ozols, rozes, citrons, laims, muskuss un kokosrieksts. Pagatavojiet, piemēram, sautētus rabarberus ar ģerānijām, putukrējumu un egļu skujām. Mmm... tas garšo daudz labāk, nekā izklausās. Vai arī izmantojiet ģerānijas kā ēdamu dekoru. Neatkarīgi no tā, vai izvēlaties tās dekorēšanai vai kā ēdiena sastāvdaļu, jūs esat ārkārtīgi, ārkārtīgi mūsdienīga.

Ziedi salātos
Zaļo salātu dekorēšanai var izmantot ēdamos ziedus. Ir tik daudz ziedu, no kuriem izvēlēties: tīteņi, jasmīns, plūškoka ziedi, gurķenes, mārpuķīšu pusdienziedes, rožlapiņas, lavanda, ģerānijas un garšaugi ziedi - loki, salvijas, baziliks vai arugula).

Kā sasniegt ievērojamus panākumus kulinārijā

10 profesionāla pavāra principi

  1. Izmantojiet tikai labākās sastāvdaļas. Tās ir ēdiena dvēsele. Kur atrast labākās sastāvdaļas? Iepērkoties izmantojiet savas sajūtas: ožu, tausti, dzirdi, redzi.
  2. Neiepērcieties tajā pašā dienā, kad ierodas viesi. Kādēļ pakļaut sevi uztraukumiem, ka neizdodas atrast vajadzīgo sastāvdaļu tajā pašā dienā?
  3. Rīkojieties vienkārši. Jo vienkāršāk, jo labāk. Ēdienu gatavošana nav sarežģīta.
  4. Pirms sākat gatavot, uzasiniet nažus. Jūsu rokas ir pirmais, bet naži nākošais svarīgākais darbarīks. Labāk, lai jums ir viens ass nazis nekā vairāki truli naži. Pirms izmantojat nazi citam ēdienam, neaizmirstiet nomazgāt nazi ar ziepēm un karstu ūdeni.
  5. Atvēliet gatavošanai pietiekami daudz laika, lai varētu to nesteidzīgi izbaudīt. Gatavošanai nevajadzētu kļūt par kārtējo apnicīgo mājas darbu, bet gan aizraujošu nodarbi. Ja esat ārkārtīgi rūpīga, pārbaudiet visus veicamos darbus un receptes vēl pirms pasākuma, lai vēlāk nerastos nekādi negaidīti pārsteigumi.
  6. Nebaidieties no kompromisiem. Ja gatavošanai ir atlicis maz laika, nebaidieties sautējumā izmantot konservētas pupiņas, labu veikalā pirktu salātu mērci un sākotnēji novārītu kartupeļu sacepumu no saldētavas. Labi pavāri nav fanātiķi.
  7. Noskaņojieties optimistiski un domājiet pie sevis, ka jums viss izdodas un viss būs neaprakstāmi gards! Virtuvē nav vietas negatīvām domām.
  8. Pievienojiet garšvielas pamazām un domājiet par kopējo maltīti. Veidojot maltīti, centieties izmantot kontrastus: kraukšķīgs, mīksts, silts, auksts, ass, maigs, šokolādes brūns, zemeņu sarkans, dzeltens un zils. Jūsu garšas sajūtas un vizuālā iztēle ļaus jums radīt jaunus risinājumus.
  9. Pēc izcepšanas ļaujiet gaļai mazliet nostāvēties, tādā veidā tā saglabās savu sulu, kas griežot netecēs laukā. Lieki teikt, ka asiņainā gaļas sula, sajaucoties šķīvī ar jūsu brīnišķīgo mērci, nav pārāk ēstgribu rosinošs skats.
  10. Ļaujiet drīzāk viesiem pagaidīt ēdienu, nevis ēdienam viesus. Cenšoties uzturēt ēdienu siltu, tas zaudē savu pirmreizējo svaigumu. Vienmēr sāciet gatavot ēdienu, kam nepieciešams visvairāk laika, pirms viesu ierašanās. Pēc tam varat pievērsties augiem un trauslākiem dārzeņiem un pārējiem ēdieniem, kuri jāsagatavo ātri.