Griešana, griezt šķēlēs, sakapāšana

Par laimi mums visiem, profesionālie pavāri nav patentējuši praktiskos ieteikumus ēdienu gatavošanai, jo īpaši tos, kas attiecas uz griešanu, kapāšanu, griešanu šķēlēs un produktu sagatavošanu bez pārmērīgas spriedzes. Katram ir tiesības griezt pēc saviem ieskatiem.

Pat neliels sīkums var visu sabojāt. Protams, ka nav iespējams pasniegt uzkodu “Krāsnī ceptu zaļo sparģeļu un endīvijas cigoriņu Escarole salāti” bez sparģeļiem (pavārs nezināja, cik liela daļa no sparģeļu kātiem bija ēdami, tāpēc izmeta lielāko daļu ārā). Un, protams, nedrīkst pasniegt salātus, kuru lapas pa nakti ir pārvērtušās brūnā mitrā masā (nē, pavārs nezināja arī, ka endīvijas cigoriņi ir jāplēš, nevis jāgriež). Ja vēlaties izvairīties no līdzīgiem gadījumiem, iesakām izlasīt turpmākās lapas puses, kurās aprakstīts, kā jāgriež šķēlēs, gabalos, kā sakapāt, apslacīt un citas noderīgas lietas.

Kā vislabāk izmantot zaļos sparģeļus

Pārlauziet un salokiet. Zaļi sparģeļi simbolizē vasaru un sauli - un liek uzdot jautājumus. Galu galā, kā vislabāk apstrādāt šos savādos iegarenos dārzeņus? Saknes ir jānogriež un jāizmet laukā, bet jautājums ir, kurā vietā tieši ir jāpārgriež zaļais kāts? Atbilde ir vienkārša. Zaļais kāts vispār nav jāgriež. Turiet vienu roku sparģeļa vidū un ar otru roku turiet to pie kāta pamatnes. Laužot sparģelis pārlūzīs īstajā vietā, neizniekojot ne nieka. Tā kā sparģeļu sezona ilgst tikai 2 mēnešus gadā, no aprīļa līdz jūnijam, ir svarīgi tos izmantot pēc iespējas pilnīgāk.
Kā atgūt dārzeņu stingrību
Sparģeļu pakarināšana ar kātu uz leju ir vienkāršs veids, kā atgriezt tiem daļēju stingrību. Tāpat iespējams atgriezt mīkstiem un ļenganiem sparģeļiem daļu dzīvības, nogriežot tos pie saknes un iegremdējot uz 30 minūtēm aukstā ūdenī.

Ko darīt, lai zaļie svaigu lapu salāti nekļūtu brūni

Plūciet tos - negrieziet. Krāsas ietekmē apetīti. Pusdienu viesi mielojas ar acīm. To zinot, kā jūs panāksiet, lai jūsu krāšņās zaļās salātu lapas nepārvērstos lipīgā brūnā masā pašā vasaras ballītes vidū? Pirms sākat gatavot salātus, aizslēdziet atvilktnes nažu nodalījumu. Ja griezīsiet salātus ar nazi, jūs iznīcināsiet to dabisko aizsargspēju. Tā vietā iesakām plēst salātus ar pirkstiem. Jā, šāds salātu sagatavošanas veids prasa vairāk laika, tomēr šādā veidā salāti ilgāk saglabās savu zaļumu un jūs varēsiet tos likt galdā vēl nākošajā dienā pēc vakardienas ballītes.
Lūdzu, vairāk krāsas
Kādreiz mūsu salātu traukus pildīja pārsvarā tikai zaļie lapu salāti, bet mūsdienās iespējams izvēlēties visdažādāko veidu, krāsu un garšu salātus, piemēram, salāti Romaine, kraukšķīgie galviņsalāti, cigoriņu lapu salāti, endīvijas cigoriņu salāti Escarole, cigoriņu, ūdenskrešu salāti un rukola lapu salāti. Tāpēc nebaidieties izbaudīt un atklāt arvien jaunus veidus ikreiz, kad gatavojat salātus.

Kā ātri sagatavot kraukšķīgo galviņkāpostu lapu salātus

Atsitiet to. Salātu galviņas sakne ir traucējoša vairāku iemeslu dēļ. 1. Tās garša nav tīkama. 2. Gatavojot salātus pusdienām, jums tā ir jāizgriež. 3. Tas aizņem daudz laika. 4. Vienmēr kāda daļa labu salātu lapu tiek sabojāta un izmesta laukā. Par laimi, pastāv lielisks padoms, kuru jūs varēsiet likt lietā ikreiz, ieejot virtuvē. Paņemiet salātu galviņu, satveriet to cieši un patiešām strauji atsitiet to pret darba virsmu; pēc šāda trieciena sakne atdalīsies un varēsiet to izmest. Mēs neiesakām izmantot šo paņēmienu ar kāpostiem!
Kraukšķīgā klasika
Kraukšķīgie galviņkāpostu lapu salāti ir salātu pasaules klasika. Visbiežāk mēs tos ēdam svaigus, bet, pateicoties to kraukšķīgumam, tos iespējams pagatavot, arī apcepot maisot vai apcepot nelielā daudzumā eļļas. Šī salātu veida uzglabāšanas laiku var paildzināt, uzglabājot tos atdzesētus, vai vēl ilgāk, ja uzglabāsiet to Gorenje 0-Zone nodalījumā.

Kā nepieļaut, lai šķēlēs grieztie kartupeļi Hasselbach gaumē nepārvērstos čipsu šķēlītēs

Izmantojiet karoti vai lāpstiņu. Kad cepeškrāsns ir uzkarsusi, iegrieziet vidēja izmēra kartupeļus šķēlēs un ievietojiet tos cepeškrāsnī. Pēc stundas kartupeļi būs izcepušies un varēsiet likt galdā gardos šķēlēs sagrieztos kartupeļus Haselbaha gaumē. Paņemiet nazi un sāciet griezt, bet: viena šķēle, divas, trīs, ak, vai! Vēl viena šķēle, otra, aaaaaaaaaaaaah! Ir grūti griezt kartupeli, nepārgriežot to pavisam, ja vien jūs neizmantojat naža aizturētāju, piemēram, karoti, kurā jūs ievietojat kartupeli. Varat izmantot arī bambusa iesmu, kas jāizdur cauri kartupelim aptuveni ¾ no augšmalas tā, lai tas nepāršķeltu kartupeli pavisam. Nākamreiz, kad vēlēsieties pasniegt ciemiņiem ceptus kartupeļus šķēlēs - un nevis čipsus, ievērojiet iepriekš sniegto ieteikumu.
Haselbaha gaumē, nevis cepti
Tāda lieta kā “haselcepti” kartupeļi nepastāv. Kartupeļi Hasselbach tiek cepti ar šķēlēs iegrieztu virsmu. Šī kartupeļu ēdiena nosaukums ir cēlies no pavāra vārda, kuram reiz ienāca prātā sagriezt kartupeļus šķēlēs un tos izcept. Tagad jūs to zināt.

Kā panākt, lai ķiršu tomāti neripotu

Satveriet to pie dīgļa. Ķiršu tomāti ir apaļi, un, kā zināms, apaļas lietas mēdz ripot, jo īpaši, mēģinot tās sagriezt šķēlēs. Ko lai pavārs šādās reizēs dara? Iesakām nogriezt tomāta apakšējo daļu, kur ir kātiņš. Jūs tāpat neizmantojat šo tomāta daļu. Pēc tam novietojiet tomātu ar plakano virsmu uz leju un sagrieziet to vienādās šķēlītēs, turklāt tomāts nekur neripos.
Tomāti un tabaka - divas nesavienojamas lietas!
Tomāti un tabaka ir patiešām slikta kombinācija. Gadījumā, ja audzējat pati tomātus, centieties nepieskarties tiem ar kailām rokām, ja esat tikko smēķējusi. Tabaka gandrīz visos gadījumos satur aktīvu tomātu mozaīkas vīrusu, kas izplatās, saskaroties ar jūsu pirkstiem. Jāpiebilst, ka jaunākās tomātu šķirnes gandrīz visas ir izturīgas pret tomātu mozaīkas vīrusu.

Kā rīkoties, lai desiņas cepšanas laikā nesaliektos

Iegrieziet tajās vairākas reizes. Pirmajā brīdī varētu domāt, kas gan ir slikts tajā, ka desiņas saliecas? Ne jau desiņas formā slēpjas tā nelaime. Tā kā Eiropas Savienība pagaidām vēl nav iekļāvusi šo jautājumu steidzami risināmo problēmu sarakstā, mēs atļausimies piebilst, ka tā ir drīzāk vispārīga... estētiska rakstura problēma. Saliekušos desiņu āda ir cieta un to ir grūti sagriezt. Tā nav ēšana, tā ir īsta cīņa. Pirms cepšanas iegrieziet desiņā 3 vai 4 svītras, un desiņas nebūs saliekušās.
Ietaupiet taukvielas cepot
Pirms desiņu cepšanas ieklājiet pannā cepampapīru. Šādi varat izvairīties no papildu taukvielu lietošanas. Desiņas iespējams cept arī uz sausas vai tikai nedaudz ieziestas pannas. Noregulējiet karstumu zemā līmenī, un pēc aptuveni 20 minūtēm desiņas būs gatavas ēšanai.

Kā panākt, lai podā audzētais baziliks atsāktu dzīt asnus

Izmantojiet šo triku. Iespējams, šī situācija jums jau ir zināma. Jūs esat tikko nopirkusi svaigu podā augošu baziliku un cerat, ka turpmākās dažas nedēļas jums virtuvē valdīs patīkama svaiga smarža un būs pieejami zaļumi. Tomēr pirms vēlaties nogriezt pāris lapiņas jūsu pirmajiem mocarellas siera salātiem, izrādās, ka augs jau ir sanīcis, gluži kā tagad arī jūs. Lūk, padoms nākošajai reizei: nogrieziet auga dzinumus tieši virs mezgla, īsi pirms tas sāk ziedēt. Atstājiet pumpurus, kur tie ir - tie būs mazie zaļie dzinumi. Pēc tam gaidiet, kad jūsu baziliks sāks dzīt asnus no visām malām - atkal un atkal.
Mīksti augi? Sagādājiet gaisa balonu...
Ja esat iegādājusies podā stādītu augu un izmantojat tikai dažas no tā lapiņām, ir ārkārtīgi žēl, ja pēc dažām dienām augs jau ir apvītis. Ieteikums jutīgu augu uzglabāšanai ir uzmaukt tiem virsū plastmasas maisiņu, lai veidotos tāds kā gaisa balons. Atrodoties šādā noslēgtā gaisa vidē, augs tiek pasargāts.

Kā gan neraudāt, griežot sīpolus

Uzberiet tiem sāli. Kā man gribētos nepamanītam vērot, kā kāds griež sīpolus. Ko tik cilvēki nedara, lai nebūtu jāraud! Piedāvājam padomu, kas tiešām strādā: ja esat noguris no sīpoliem, kurus griežot ikreiz jums acis sāk asarot, iesakām griešanas laikā uz sīpola uzkaisīt sāli. Šāda risinājuma zinātniskais pamatojums ir tāds, ka griešanas laikā sīpols izdala sēru saturošus izgarojumus. Sāls ir šķīstošs, un joni savienojas ar sēru.
Pavāri neraud
Kāpēc? Tāpēc, ka viņi ir pieraduši pie dārzeņu smaržām. Pārstājiet ēst ātrās uzkodas un līdzņemamos ēdienus. Paņemiet griežamo dēlīti un sāciet gatavot ēdienu pati. Jo vairāk sīpolus sagriezīsiet, jo mazāk jums ritēs asaras. Pie sīpoliem pierod.

Kā sagriezt gaļas gabaliņus gulašam

Salieciet vienu virs otras. Jūs jau cerējāt izņemt gatavas gulaša gaļas strēmēlītes tieši no saldētavas. Nekā nebija, saldētavā uz jums veras 4 pievilcīgas un nesagrieztas filejas šķēles. Ko nu? Paņemiet griešanas dēlīti un kārtīgu nazi. Ir pienācis laiks griezt. Arī griešanu var darīt divējādi, izvēloties vieglo vai grūto veidu. Sāksim uzreiz ar vieglo veidu. Salieciet filejas šķēles vienu virs otras tā, lai to malas būtu vienādas, gluži kā sendvičam. Sāciet griezt no viena gala; atcerieties, ka gaļa jāgriež šķērsām šķiedrai, jo pretējā gadījumā gaļa būs sīksta. Novietojot gaļas šķēles vienu uz otras, jums nebūs jāgriež vairākas reizes, jūs sagriežat gaļu strēmelītēs vienā piegājienā.
Atcerieties: sagrieziet un vāriet uz lēnas uguns
Pirms sagriežat gulašam paredzēto gaļu gabaliņos vai strēmelītēs, no gaļas vispirms ir jānogriež cīpslas. Cīpslas padara gaļu sīkstu un grūti sakožamu. Centieties nevārīt ēdienu pie augstas temperatūras, arī tas padara gaļu sīkstu un sausu. Gulašs ir ēdiens, kuru gatavo uz lēnas uguns.

Kā izspiest sulu no vesela citrona

Ieduriet tajā - bez panikas. Panika. Viesiem ir jāierodas kuru katru minūti, un virtuvē novērojamas tipiski drudžainas neticamas pārvērtības - 2 minūšu laikā darba virtuve pārvēršas īstā paraugzālē. Svečturis tiek stratēģiski novietots virs biešu atstātā traipa uz sarkanā galdauta. Bērnu zeķes tiek samestas veļas grozā. Bļodā tiek iebērti dekoratīvie citroni. Protams, pēkšņi jums vairs nav atlikuši citroni, kuru sulu iespiest karafēs ūdenī, un, ak, nē, jūs taču nevarat izmantot dekorēšanai vajadzīgos citronus! Izskaitiet līdz desmit un atrodiet adatu. Ar rupju adatu izduriet citronā mazu caurumiņu un izspiediet no tā tik daudz sulas, cik nepieciešams, pēc tam caurums aizvērsies un arī citrons būs vesels. Šo citronu varat droši izmantot dekorēšanai.
Īsumā par citronu lietošanu
Citronus var izmantot gandrīz visos ēdienos. Putukrējums sacietē labāk, ja tam pievieno dažus pilienus citronu sulas (ļoti noderīgs risinājums, ja jums pie rokas nav elektriskais mikseris). Tējā esošais tanīns nepielīp zobiem vai uz tasītes, ja tējai pievieno citrona šķēli. Pat renesanses laikos smalko aprindu lēdijas izmantoja citronu sulu, lai viņu lūpas izskatītos sārtākas.