Griešana

Nav nekā garšīgāka par garneļu sendviču ar svaigi lobītām garnelēm. Tomēr tas zaudē savu garšu, ja katrā kumosā ir čaumalu un zarnu atliekas.

Esmu pārliecināts, ka ir cilvēki, kas spēj izlobīt vairāk nekā 10 garneles 60 sekundēs, un šie cilvēki ir tiešām apbrīnojami. Bet tā ir viņu darīšana. Tas nemaina faktu, ka garneļu lobīšana ir sarežģīta nodarbe, jo īpaši, ja nezināt, kā to pareizi darīt. Garneles neatšķiras no citām mūsu dzīves delikatesēm - omāra, artišoka, liellopa muguras gabala, paša iztīrītas laša filejas, vistas gabaliņiem un visa pārējā, kā sagatavošanai jāprot labi rīkoties ar nažiem vai šķērēm putnu gaļas griešanai, ja vēlamies, lai sadalīšana un sagriešana būtu tikpat izdevusies kā pats ēdiens. Apgūstiet sadalīšanas veidus un uzziniet vairāk par saviem nažiem, lasot tālāk.

Kā mājas apstākļos uz griešanas dēlīša sagatavot laša fileju

Kā mājas apstākļos uz griešanas dēlīša sagatavot laša fileju

  1. Pirmo griezienu veiciet apkārt žaunu malām un tālāk grieziet līdz žaunu malai.
  2. Nogrieziet asti pie spuras. Pie astes var būt vairākas lielas asakas, tāpēc nav nepieciešams pārgriezt zivi šajā vietā pavisam, iegrieziet tik dziļi, lai asti varētu nolauzt.
  3. Pielieciet filejas griežamo nazi pie zivs galvas vai astes daļas. Ielieciet to iegriezumā tā, lai grieztu zivs ķermenim tieši pa vidu. Grieziet gar muguras asaku, līdz asaku var izņemt.
  4. Paveriet filejas gabalus uz sāniem un izgrieziet asakas. Kad muguras asaka ir atdalīta, izņemiet to bez piepūles. Vienlaicīgi velciet un griežot atdaliet fileju, izmantojot fileju griešanas nazi. Tagad filejas ir atdalītas.

Kā piešķirt garneļu sendvičiem īstu garneļu garšu

Garneles izlobīšana

  1. Ieberiet verdošā ūdenī mazliet cukura. Cukura iedarbībā garneļu izlobīšana kļūst vieglāka.
  2. Paspiediet garneli mazliet uz sānu un atdaliet galvu.
  3. Paceliet muguras čaulīti uz augšu un noraujiet astes čaulīti no garneles.
  4. Gadījumā, ja jūsu rīcībā ir lielāka izmēra garneles, tās kļūst gardākas, ja tām izņem zarnas. Izlobiet jēlo garneli un izņemiet melno dzīslu (zarnu), mazliet iegriežot garneles mugurā.

 

Kā iegūt visu omāra gaļu

Izmantojiet riekstu lobāmo āmuru

  1. Ar cietu, asu nazi pāršķeliet omāru gar mugurkaulu.
  2. Atdaliet vēderiņu - gabalu, kas tuvāk galvai, uzreiz aiz acīm un antenas. Atdaliet tumšo zarnu dzīslu, visas astes garumā.
  3. Ja vēlaties, varat izmantot zaļganās iekšas un ikrus un pasniegt tās kopā ar omāru.
  4. Izmantojot riekstu knaibles vai dauzāmo āmuriņu, sadauziet spailes tā, lai varētu piekļūt visām ķermeņa mazajām, šaurajām vietām.

Labākais veids, kā izmantot artišokus

Nogrieziet ziedu

  1. Nomazgājiet rokas. Vārītus artišokus ēd ar rokām.
  2. Nolobiet lapiņas pa vienai un iemērciet tās kausētā sviestā vai arī eļļas un etiķa mērcē.
  3. Ar priekšējiem zobiem noskrāpējiet nost artišoka apakšējo gaļīgo daļu.
  4. Kad visas lapiņas ir apēstas, nogrieziet ziediņu - mazu matiņu buķeti, kas ir līdz alam neizziedējis artišoka zieds, pašā auga augšdaļā, un pēc tam kā pēdējo apēdiet tieši šo augšdaļu.

Kā panākt, lai liellopa gaļa nebūtu sīksta

Skatieties ar acīm

  1. Apskatiet gaļas muskuļa struktūru. Katrs liellopa gaļas gabals ir unikāls.
  2. Grieziet gabalu gareniski, muskuļu struktūras virzienā, nevis no platā gala.
  3. Vispirms sagrieziet gaļu plānās, slīpās šķēlēs.
  4. Pirms sākat griezt visu gabalu, pārbaudiet šķēlēs griežamo gaļu. Ja muskuļu šķiedras ir vērstas tajā pašā virzienā kā gaļas šķiedra, nomainiet gaļas griešanas virzienu. Ja sagriezīsiet gaļu pa šķiedrai, gaļa būs sīksta un grūti košļājama.

Kā meistarīgi sagriezt svaigu cāli

Cāļa sagriešana 2 minūtēs

  1. Novietojiet vistu ar krūtiņu uz augšu un ķermeni vērstu gareniski pret jums. Ar lielu nazi vai putnu gaļas šķērēm pārgrieziet krūts daļu.
  2. Sadaliet krūtīs pārgriezto vistas ķermeni divās daļās. Sāciet griezt arī ķermeņa aizmugurējo daļu no kakla daļas virzienā uz leju. Izņemiet visus iekšējos taukus un asiņainās iekšējās ķermeņa daļas.
  3. Nogrieziet spārniņu tā, lai pie tās paliktu arī daļa no krūtiņas. Nogrieziet spārniņa galu.
  4. Atdaliet no krūtiņas kājiņu, stilbiņu un muguras gabalu. Vieglākais veids, kā to izdarīt, ir iegriezt tieši starp stilbiņu un krūtiņu. Sagrieziet ādu ar nazi. Pabeidziet griešanu, atdalot kāju un stilbiņu un pēc tam piespiežot stilbiņu.

Kā noteikt, vai nazis ir kļuvis neass

Veiciet pārbaudi ar tomātu. Nazis ir pavāra nākamais svarīgākais darbarīks pēc viņa rokām. Tāpēc rūpējieties, lai jūsu naži vienmēr būtu asi. Labāk, lai jums ir viens ass nazis nekā 10 trulu nažu komplekts (šķiet ir kaut kāda līdzība ar smadzeņu šūnām). Ja vēlaties noskaidrot, kurš no atvilktnē guļošajiem nažiem ir pats asākais, veiciet šādu pārbaudi: pielieciet naža asmens malu pie tomāta un pavelciet. Ja nazis pārgriež tomātu tikai ar sava svara spēku, tad šāds nazis ir uzskatāms par asu.

Vai jūsu nazis vienmēr ir ass? Asināšanas padomi
Asināšanas vīle: padariet nažu asināšanu par ieradumu ikreiz, pirms sākat tos lietot. Asināšana ar galodu: uzasiniet savus nažus, lai to asmens mala būtu gluda un bez robiem. Profesionālā asināšana: ja nevēlaties asināt nažus paša spēkiem, aiznesiet to pie nažu asināšanas meistara vienu vai vairākas reizes gadā.

Kā rīkoties, lai atvilknē allaž būtu asi naži

Kas jādara, lai naži atvilktnē vienmēr būtu asi

Ieskatieties kalendārā. Nažus vēlams asināt aptuveni reizi divos mēnešos. Izmantojiet asināšanas vīli, ja protat to lietot. Ja nē, izmantojiet galodu. Asināšana:

  1. Nesteidzieties. Asinot nažus ar galodu, varat gūt traumas.
  2. Iemērciet galodu ūdenī, līdz no tās vairs nenāk gaisa burbuļi. Novietojiet galodu uz stabilas virsmas (parasti virsma ietilpst galodas pārdošanas komplektā) un saslapiniet to ar ūdeni.
  3. Paņemiet nazi labajā rokā un pielieciet naža asmeni diagonāli šķērsām galodai. Šādā leņķī: pavērsiet asmeni uz leju tā, lai tas būtu 10-15 grādu leņkī pret virsmu. Ievērojiet šo leņķi visā asināšanas laikā.
  4. Ar labo roku centieties uzturēt asināšanas slīpumu, bet kreisās rokas trīs vidējos pirkstus pielieciet pie naža griežamās malas.
  5. Ņemiet vērā, ka asināšanas laikā no putekļiem un ūdens veidojas maisījums. Ļaujiet maisījumam nogulsnēties, jo tas iedarbojas kā asināšanas līdzeklis.
  6. Ar ieslīpām vēzienveida kustībām virziet nazi pa galodas virsmu šurpu turpu. Sāciet ar naža galu virzienā līdz spalam. Asināšanas kustību skaits ir atkarīgs no naža stāvokļa. Šādas vilkšanas un stumšanas rezultātā naža asmens otrā pusē veidojas mikroskopiski izvirzījumi (izciļņi).
  7. Apgrieziet nazi otrādi un noslīpējiet šos izciļņus ar identiskām asināšanas kustībām. Šādas kustības nebūs jāveic daudzas reizes.
  8. Tiklīdz mazie izciļņi vairs nav sataustāmi, nazis uzskatāms par uzasinātu. To, vai izciļņi ir noslīpēti, var pārbaudīt, uzmanīgi pavelkot naža asmens abas puses gar nagu.

Ziniet nažu veidus

Šajā nodaļā aprakstīts, kādus nažus izvēlēties noteiktiem darbiem

Virtuvē ir jābūt sešiem nažiemDe seks knive, du bør have Nažu veidi pēc to pielietojuma
Atkaulošanas nazis Šis nazis būs noderīgs ikreiz, kad vēlēsieties sagriezt gaļu šķēlēs. Tāpat to var izmantot lielu putnu vai medījuma gaļas sadalīšanai vai arī liellopa gaļas fileju sagriešanai šķēlēs.
Maizes nazis Šī veida nazi, protams, var izmantot maizes griešanai, bet tas ir piemērots arī lielāku lietu, piemēram, kāpostu, ķirbju un meloņu griešanai.
Gatavas gaļas nazis Šo nazi parasti izmanto, lai sagrieztu vai sadalītu cepeti vai putna gaļu. Pateicoties naža formai un asumam, nazis ir ideāli piemērots plānu šķēļu griešanai, piemēram, gatavojot sašimi.
Pavāra nazis Šis laikam ir pats noderīgākais un neaizvietojamākais nazis virtuvē. Šo nazi var izmantot praktiski visu produktu griešanai, smalcināšanai vai sagriešanai šķēlēs.
Augu nazis Šo nazi izmanto ikreiz, kad pavāra nazis izrādās par lielu: citiem vārdiem, ikreiz, kad jāgriež mazas lietas. Piemēram, reizēs, kad jānomizo dārzeņi vai arī jāsagriež vai jānomizo augļi.
Universālais nazis Labs nazis dažādiem virtuves darbiem. Piemērots desu un siera sagriešanai plānās šķēlēs. Neaizstājams āra pusdienu vai pikniku reizēs.
Citi naži, kuri var būt noderīgi virtuvē Nažu veidi pēc to pielietojuma
Miesnieka nazis 18 cm Miesnieka nazis 18 cm
Gatavas gaļas nazis 22-23 cm Nazis gaļas sagriešanai, pasniedzot ēdienu galdā. Cūkgaļas un citu lielu gaļas gabalu sagriešanai šķēlēs.
Chartreuse nazis Radošiem pavāriem. Pateicoties naža īpašajam plānajam asmenim ar robiņiem, tas ir ideāli piemērots dārzeņu griešanai (piemēram, burkāniem, gurķiem, kartupeļiem) dekorēšanas vajadzībām.
Kapājamais nazis 21 cm Piemērots, lai ātri un viegli sasmalcinātu dārzeņus. Var izmantot arī picu griešanai, kā arī dārzeņu sasmalcināšanai salātiem vai apcepšanai eļļā. Nazis ir noderīgs arī gaļas un zivs sagatavošanai.
Filejas nazis 18-24 cm Zivs vai gaļas fileju izgriešanai.
Šķiņķa nazis Ideāli piemērots šķiņķa sagriešanai papīra biezuma šķēlēs vai cepammīklas kārtu sagriešanai vai atdalīšanai. Var izmantot līdzīgi kā filejas nazi.
Japāņu nazis Santuko 17 cm Piemērots mazliet visam, piemēram, parocīgs gaļas griešanai vai sasmalcināšanai.
Japāņu dārzeņu nazis 14-18 cm Salātu un dārzeņu sagriešanai un griešanai šķēlēs.
Lielais gaļas griežamais nazis 16 cm Labs lielu un veselu gaļas gabalu nogriešanai un ribu gabala atdalīšanai.
Mizošanas nazis 5 cm Piemērots šokolādes skaidiņu vai parmezāna sagatavošanai. Tāpat piemērots kartupeļu, augļu un dārzeņu plankumu izgriešanai un mizošanai.
Laša nazis 32-33 cm Ļauj sagriezt lasi un citas zivis papīra biezuma šķēlēs. Noderīgs arī dārzeņu sagriešanai plānās šķēlēs un gaļas sagatavošanai karpačio vajadzībām. Atsevišķi dārzeņu naži mēdz būt universāli virtuves naži.
Steika nazis 12-22 cm Steika nazis 12-22 cm