Saldēšanas norādes

Ak, nē, tikai ne to! Izskatās, ka satraukti meklējat mencu, kuru lepni ievietojāt saldētavā uzreiz pēc noķeršanas. Jūs meklējat un meklējat starp neskaitāmiem pupu un burkānu iepakojumiem, kas ir piesaluši saldētavai, jo jums nav bijis laika to atkausēt.

Situācija ir pazīstama. Ļoti efektīva saldētava var būt arī ļoti kaitinoša, ja tajā mēdzat samest ēdienu, iepriekš neuzlīmējot uzrakstus, ja jums nav sistēmas produktu sakārtošanai saldētavā, ja netīrāt un neatkausējat saldētavu. Šādi notiek daudzās mājsaimniecībās, kas tā rīkojas ar saldētavu. Tālāk aprakstīti labi padomi, kas palīdzēs sakārtot saldētavu.

Kā izvairīties no saldētavas brīdinājuma signāla ieslēgšanās

Parūpējaties par mazajiem. Saldētavu izvēle ir plaša, bet mēs šajā grāmatā pievērsīsim uzmanību visvairāk pārdotajām – tām, kurām ir 2 zonas: -12˚ C un -18˚ C. Tā būs vieglāk saprast, kādi produkti, kur jāliek. Atvilktnēs ar -18˚ C, novietojiet lielus cūkgaļas vai cepeša gabalus, kurus nopirkāt izpārdošanā. Citiem vārdiem sakot, lielusgaļas gabalus. -12˚ C atvilktnē novietojiet iepakojumus ar saldētiem dārzeņiem, augļu saldējumus uz kociņa/ saldējumu – atvērtu vai slēgtā iepakojumā – par prieku saviem bērniem.
Vai durvis spēj domāt?
Dažiem ledusskapjiem ir durvis, kas spēj pašas domāt. Gorenje ledusskapji arī pieder šai kategorijas. Daži modeļi automātiski aizveras, ja durvis ir atstātas vaļā leņķī, kas mazāks par 20˚ C.

Kā sasaldēt - 10 sasaldēšanas principi

10 sasaldēšanas principi

  1. Atcerieties, ka ne visu var sasaldēt.
  2. Pārtikas produktiem, protams, ir jābūt svaigiem pirms saldēšanas.
  3. Ietiniet produktus kārtīgi un pareizi.
  4. Pārtikas produkti ir cieši jāiepako, lai nerodas sūce. Sūce samazina vitamīnu daudzumu produktos un veicina to sažūšanu.
  5. Iepakojumiem ir jābūt marķētiem ar šādu informāciju: iepakojuma saturs, daudzums un datums.
  6. Treknu ēdienu ir svarīgi sasaldēt ļoti ātri. Tāpēc sasaldējamā produkta porcijai nevajadzētu būt pārāk lielai.
  7. Pārtikas produktu daudzumam saldētavā nevajadzētu pārsniegt maksimālo saldētavas ietilpību, kas redzama etiķetē zem uzraksta „freezer capacity” (saldētavas ietilpība). Ja ievietosiet pārāk daudz produktu, saldētava „nezinās kā rīkoties” un tāpēc nestrādās ar optimālo jaudu, kas ietekmē pārtikas produktu kvalitāti.
  8. Glabājiet ēdienu sasaldētu tikai atļauto laika periodu. Skatīt tabulu šīs nodaļas beigās.
  9. Atkausēti vai daļēji atkausēti saldētie produkti ir jāsagatavo/jāapēd pēc iespējas ātrāk. Aukstais gaiss pasargā ēdienu, bet nenogalina mikroorganismus, kas bojā ēdienu.
  10. Regulāri atkausējiet ledusskapi, vēlams tad, kad ledus ir 3-5 cm biezumā. Tīriet un nožāvējiet saldētavas iekšpusi. Jo biežāk atkausēsiet saldētavu, jo vieglāk varēsiet izņemt ledu no tās.

Kā izvairīties no nepareizā produkta atkausēšanas

Marķējiet saldētos produktus. Atpazīstat šādu situāciju? Jūs esat paņēmuši no saldētavas gaļu, bet uzraksts uz tās nav salasāms. Jūs varat tikai minēt, kas tas ir. Ir diezgan sarežģīti pagatavot pīles cepeti no sagrieztām aknām. Mēs iesakām vienmēr rīkoties šādi: Piespraudiet etiķeti paplātei, kur ievietota gaļa un sasaldējiet gaļu. Etiķetes uzrakstam jābūt uz ārpusi, lai vienmēr varētu redzēt, ko izņemat no saldētavas, kā arī lai varētu pārbaudīt sagatavošanas laiku un informāciju par produktu.

Nedaudz par produktu saldēšanas iepakojumu
Saldētu produktu iepakojums, kas paredzēts ēdiena glabāšanai, piemērots aukstiem ēdieniem istabas temperatūrā vai zemākā. Saldētavas produktu iepakojums ir piemērots visu ēdienu veidu glabāšanai – gan saldu, skābu, gan taukainu, liesu.

Lai pētersīļi vienmēr būtu pie rokas

Sasaldējiet un sarullējiet. Praktisks padoms sasmalcinātiem pētersīļiem: nogrieziet kātiņus un salieciet pētersīļu lapas plastmasas iepakojumā dziļajā saldētavā uz 4-5 stundām. Izņemiet iepakojumu ārā un kārtīgi satiniet. Šādā veidā pētersīļi būs ļoti labi sasmalcināti. Ielieciet atpakaļ saldētavā neizmantotos pētersīļus, tādējādi Et praktisk råd til hakket persille: Klip stilkene af og læg persillebladene i en plastikpose i dybfryseren i fire-fem timer. Tag posen ud og nulr dem godt. Hermed er persillen hakket fint. Læg det som du ikke bruger tilbage i fryseren – så er der altid hakket persille i huset.
Labāk ir sasaldēt kruzuļainos pētersīļus
Pētersīļi ar lielajām lapām pēdējos gados ir kļuvuši ļoti populāri, tie ir stiprāki un labāk iztur karstumu (saglabājot garšu). No otras puses tie tik labi nepanes aukstumu kā kruzuļainie pētersīļi.

Kā iegūt vislabākos dārzeņus ziemā

Izņemiet tos no saldētavas. Nav nekā jaukāka par svaigām pupām, zirņiem vai jebkādu citu svaigu dārzeni. Par laimi tos var baudīt ne tikai vasarā. Sasaldēti dārzeņi saglabā garšu, konsistenci un vitamīnus, ja tie tiek glabāti pie -18˚ C vai zemākas temperatūras kārtīgi iepakoti, neļaujot tiem oksidēties vai atūdeņoties. Sezonas beigās saldētos dārzeņos ir vairāk vitamīnu nekā svaigos. Tāpēc ir ļoti labi ēst saldētus dārzeņus.
Sasaldējiet labi
Pārliecinieties, ka produkti ir iepakoti izturīgos, hermētiskos iepakojumos, kas neļauj produktiem sažūt vai zaudēt garšu un uzturvērtību. Dziļi sasaldētam produktam, atbilstoši nosaukumam, ir arī jābūt dziļi sasalušam līdz laikam, kamēr jūs to izlietosiet. Ja uzreiz neizmantojat visu daudzumu, ir svarīgi kārtīgi aizvērt iepakojumu un nekavējoties nolikt atpakaļ saldētavā.

Kā saglabāt saldētavā ogas, lai tās nesasaltu kopā

Sasaldējiet tās atsevišķi. Ir viena no rosīgajām dienām. Palikušas dažas stundas līdz pie jums ieradīsies viesi uz Jaunā gada sagaidīšanas svinībām, vienīgais, kas vēl jāizdara – jāiesviež pa avenei dzērienā ledus gabaliņa vietā. Ir tikai viena problēma… avenes ir salipušas kopā vienā lielā gabalā. Nākamreiz dariet to šādi: novietojiet ogas uz paplātes saldētavā slāņos, lai tās nesaskaras viena ar otru. Pēc 24 stundām salieciet tās kopā plastmasas iepakojumā. Ja avenes ir sasaldētas pa vienai, tās nesalips. Praktiski un piemēroti svētkiem.
Izvairieties no ūdeņainām ogām
Ja nevēlaties izmantot 2 pakāpju ogu sasaldēšanu, iegādājieties saldētavu, kas neapsarmo. Tādā ogas jau uzreiz nesasalst kopā.

Kā ievietot saldētavā tik lielu aļņa gurnu

Sasmalciniet vai – izņemiet atvilktnes. Tas atkal jau ir noticis. Ģimenes mednieks ir pārnācis mājās ar platu smaidu sejā un lielu medījumu. Pavisam drīz smaids pazūd. Parastajās saldētavās nav vietas tik lieliem produktiem. Pat ja jūs izņemat atvilktnes, saldētavā joprojām paliks saldēšanas elementi. Ja jūs bieži medījat – lielveikalā vai brīvā dabā – būtu labi iegādāties Gorenje piedāvāto saldētavu, kas neapsarmo un kurai saldēšanas elementi atrodas saldētavas aizmugures ārpusē. Jums tikai jāizņem atvilktnes un atbrīvosies vieta lielajam medījumam. Jums, protams, tas ir jāsadala mazos gabaliņos, tikai nesakiet to lepnajam medniekam.

Nedaudz par lielajām kastēm
Varbūt, ka nemaz nebūs nepieciešams izņemt atvilktnes, lai atrastu vietu medījumam. Gorenje saldētavām, kas nenosarmo, komplektā ir BIG’n’FREEZE atvilktne, kurā jūs varat viegli ielikt jēra gurnu vai citu lielu produktu. Atvilktnei ir izvelkamas sliedes, kas palīdz tās viegli izņemt un ielikt.

Kā vienkārši atkausēt saldētavu

Tvaiks vai automātiskā atkausēšana – No Frost. Mēs visi esam to izmēģinājuši. Ignorējuši saldētavu tik ilgi līdz nevar aizvērt durvis, jo lielais ledus daudzums tās ir izkustinājis. Ko iesākt? Noteikti nevajag izmantot matu žāvētāju vai karsta gaisa plūsmu, lai paātrinātu procesu. Karstums var sabojāt dzesēšanas elementus. Neizmantojiet asu priekšmetu, kas var caurdurt cauruļu sistēmu, un šķīdinošus maisījumus, aerosolus vai tamlīdzīgas vielas, kas var sabojāt saldētavas plastmasas daļas un izraisīt veselībai bīstamu piesārņojumu. Tā vietā var darīt divas lietas: ielikt saldētājkamerā bļodu ar siltu ūdeni (tas var aizņemt ilgāku laiku) vai nopirkt Gorenje saldētavu ar automātisko atkausēšanu – No Frost.
Palieciet A enerģijas klasē
Neatkausētas saldētavas patērē daudz vairāk enerģijas, lai uzturētu lielu daudzumu ledus. Pat A enerģijas klases saldētava, ja tā netiek atkausēta, var darboties ar tādu pašu enerģijas patēriņu kā B vai C klases. Saldētava ar automātisko atkausēšanu saglabā A klases enerģijas patēriņu ilgus gadus.

Cik ilgi uzglabāt pārtiku saldētavā

Augļi un gaļa 10-12 mēneši
Dārzeņi, teļa gaļa un putnu gaļa 8-10 mēneši
Medījums 6-8 mēneši
Cūkgaļa 4-6 mēneši
Maltā gaļa 4 mēneši
Maize, konditorijas izstrādājumi, pusfabrikāti, zivis 3 mēneši
Subprodukti 2 mēneši
Kūpinātas desas un treknas zivis 1 mēnesis