Dzesēšanas norādes

Vidēji mājsaimniecība izmet atkritumos vairāk nekā 100 kilogramu dārzeņu un produktu. Gadu no gada. Gadu iekšā, gadu ārā. Šo iespaidīgo daudzumu var norakstīt uz nepiemērotu produktu glabāšanu. Izlasiet par trīs saldēšanas zonām – aukstu, aukstāku un visaukstāko.

Šajā grāmatā nemēģināsim izskaidrot visas moderna ledusskapja īpašības, kas regulē pārtikas produktu temperatūru, piemēram, kompresors un servisa apkalpošana, uzmanību pievērsīsim trim zonām, trim atšķirīgām temperatūrām, kādas visbiežāk tiek izmantotas ledusskapjos: +8˚ C, +5˚ C, 0˚ C. Tieši šīs ir temperatūras, kas ir būtiskas produktu rūpīgai glabāšanai.

Saglabājiet ēdienu svaigu tik dienas 0-Zonas atvilktnē

Saglabājiet ēdienu ilgāk

Augļi

Āboli līdz 180 dienām
Bumbieri, kivi līdz 120 dienām
Vīnogas, cidonijas līdz 90 dienām
Persiki līdz 30 dienām
Kazenes, jāņogas, plūmes līdz 21 dienām
Aprikozes, mellenes, ķirši līdz 14 dienām
Avenes, zemenes līdz 3-5 dienām

Gaļa

Desas, aukstā uzgriežamā/delikatešu gaļa Liellopu, cūkas, cita svaiga gaļa līdz 7 dienām
Vistas gaļa līdz 5 dienām
Zivis līdz 4 dienām
Vēžveidīgie līdz 3 dienām

Dārzeņi

Kāposti, ķiploki, burkāni līdz 180 dienām
Selerijas un garšaugi līdz 30 dienām
Salāti, ziedkāposti, cigoriņi, rabarberi līdz 21 dienām
Briseles kāposti, sparģeļi, kacenkāposti, Ķīnas kāposti, kāļi, redīsi līdz 14 dienām
Sīpoli, sēnes, spināti, pupas līdz 7 dienām

Piena produkti

Piens līdz 7 dienām
Sviests līdz 30 dienām
Siers līdz 30 dienām